keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Suunnitelukäynti chek!

Nyt se sitten viimmein oli, suunnittelukäynti. Yllättävän nopsaa tämä 6 viikkoa meni. Nyt pitäisi odottaa toiset 6 viikkoa ja sitten, jos kaikki menee hyvin, olisi eka inssi.

Eli suunnittelukäynti meni näin: uusi nuori lääkärinainen, joka oli tosi mukava, otti vastaan ja selitti miten edetään, allekirjoitettiin paperit ja ultrattiin mut. Sitten käytiin molemmat taas antamassa hiv ja hepatiitti näytteet.

Suunnitelma olisi seuraava, aloitetaan insseillä, joissa tukilääkitykseenä ainoastaan clomit. Eka inssi olisi voitu tehdä jo tässä kierrossa, mutta folliultra aikoja ei ollut. Jos ekat inssit menee hyvin niitä voidaan lääkärin mukaan tehdä 5-6, meillä kun olisi lääkärin mielestä hyvät mahdollisuudet onnistua niillä (15 % per kerta ja kuuden kerran satsilla onnistumistulos olisi 50 %, onko se sitten hyvä?). Ainoa pelko liittyy siihen, että mun nuoren iän takia clomit tuottaa liikaa munasoluja.

Lääkäri oli myös sitä mieltä, että vaikka munasolut olisivat poistetun tuuban puolella on silloinkin ihan hyvät tsäänssit onnistua. Nyt sitten odotetaan kuukausi ja sitten varaamaan ekaa folliultraa.

Käynti oli mukva, lääkäri tuntui kuuntelevan mua ja otti todesta mun pelon ohuesta limiksestä. Lääkäri oli sitä mieltä, että clomit sopivat kuitenkin, koska mun limakalvo oli nytkin (kp 3) ihan ok-näköinen, clomeilla on kuulemma myös helpompi muutella annostusta, jos vaste on liiaallinen/liian vähäinen.

Niin ja kesätauonkaan ei perjaatteessa pitäisi vaikuttaa insseihin, niitä tehdään läpi kesän. Ainoastaan ajoista voi ajoittain olla pulaa. Eli katsotaan nyt kesä, että mitä tapahtuu...

4 kommenttia:

 1. Teillähän etenee asiat nopiaa! :) Meillä on suunnittelukäynti ensi maanantaina, mutta me aloitellaan hoidot vasta syksyllä miehen työmatkan takia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt alkaa etenemään. Ehkä ihan hyvä, ettei vielä tähän kiertoon ehitty inssiin, on nyt aikaa ajatella, että me ollaan oikeesti menossa lapsettomuushoitoihin...

   Poista
 2. Hienoa, että asiat lähtevät etenemään noin nopeasti. :) Meillä takana kaksi inssia ja toisen inssin tulosta saa odotella vielä viikon. Syksyllä edessä ivf-hoidot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep nopsaa :) toivottavasti teillä neinssin tulokset olisi ne eniten toivotut :)

   Poista