keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Apua elintavoista?

Näin alkukierrosta tulee mietittyä, että kauanko tämä yrittäminen vielä kestää. Mitataanko aika viikoissa, kuukausissa vai vuosissa? Selvää on, että lapsi me halutaan. Jos ei omaa saada, niin ollaan sovittu että adoptiolapsi on molempien mielestä hyvä ajatus. Tosin, siihen että molemmat ollaan 25-vuotiaita on vielä 3 vuotta, tänä aikana ehitään hyvin koittamaan vaikka mitä.

Alkukierrosta mietin muutenkin aina elämäntapojani. Mihinkään ihme konsteihin en ole ruvennut, ainakaan vielä. Ainoastaan juon päivittäin 1rkl omenaviinietikkaa veteen sekotettuna. Sen pitäisi auttaa elimistöä toimimaan oikein ja vähentää makeannälkää.

Elän melko terveellisesti. En syö lihaa. Kananmunia, maitotuotteita ja kalaa kylläkin. Meillä ei käytetä juurikaan eineksiä ja ruokavalio on muutenkin kunnossa. Ravintoasiat ovat kiinnostaneet minua vuosia ja sh- koulutus on tuonut paljon lisää tietoutta ravinnosta ja sen terveellisyydestä. Mihinkään ihme dietteihin en usko, uskon kaikkea kohtuudella ajatteluun.
Ajattelen, että raskautumisellekkin otollista on terveellinen ruokavalio. Kiinnitän siis huomiota kuitujen saamiseen, syön riittävästi kasviksia ja välillä laskeskelen saavani tarpeeksi protskujakin. Lisänä käytän aina kierron puolivälistä loppuun foolihappolisää ja talvisin kausittain B- ja D-vitamiineja.

Paheenani on liika karkin syöminen, olisikohan joku karkkipäivä toimiva ratkaisu? Ja toisena paheena alkoholi, sitä kuluu kausittain aivan liikaa, tosin nyt kesä ja syksy ovat menneet aika vähäisellä käytöllä. Kohtahan alkaa taas pikkujoulukausi ja silloin taas bileitä riittää:)

Juoksuharrastustakin virittelen sillä idealla, että hyvinvoiva kroppa ja mieli on otollisempi raskautumaan. Koitan myös nukkua riittävästi ja yrittää olla stressaamatta liikaa, mikä onkin helpommin sanottu kuin tehty. Toivon, että elämällä terveellisesti pystyn lisäämään mahdollisuuksiani onnistua tässä prosessissa.

Kun tämä raskautuminen tuntuu kestävän, olen kuitenkin alkanut harkisemaan epätoivoissani kaikkia poppaskonsteja, joita on netti pullollaan. Olisiko jollain tarjota, joku varma poppakonsti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti